Program


Reacting Chernobyl - Váróterem Projekt

Reacting Chernobyl - Váróterem Projekt

A Váróterem Projekt előadása
Az előadás 120 perces, megtekintése 14 éven felülieknek ajánlott.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 10. csütörtök, 19:00

Szvetlana Alekszijevics (Csernobili ima) és Wladimir Tchertkoff (The Crime of Chernobyl: The Nuclear Gulag) szövegei nyomán

Egy nagy fehér papír és néhány szénceruza. Ha kicsit figyelmesebben megnézzük: grafit. És néhány radírgumi. A díszlet. Bármit rajzolunk a fehér papírra, ki lehet radírozni. De a grafit nyoma a kitörlés után is ottmarad a papíron. Nem olyan könnyű megszabadulni tőle.
Mi történt Csernobilban? 1986. április 26-án, 32 évvel ezelőtt, robbanás történt a V.I. Lenin atomerőmű 4-es reaktorában. A robbanás következtében beszakadt a reaktor teteje, és nagy mennyiségű radioaktív hulladék jutott a légkörbe. A reaktor körül pedig mindenfelé radioaktív hulladék: uránium, plutónium, cézium. S ha kicsit figyelmesebben megnézzük: grafit.

“Könnyű elcsúszni a banalitásokon, főleg a felfoghatatlan dolgok banalitásain (…) Az elme is csak egy bizonyos mértékű borzalmat képes felfogni, mielőtt védekezően kikapcsolna. Erre a logikára támaszkodva, ha egy olyan veszéllyel állunk szemben, ami meghaladja a képzeletünket, akkor azt a konklúziót vonjuk le, hogy a veszély egész egyszerűen nem valós. (…) A titkolózás ideje lejárt. Csernobil változtatta meg. (…) Neked mindegy, hogy egy, két hétig szeretlek vagy az életem végéig?”

Játsszák: Sebők Maya, Pál Emőke, Udvari-Kardos Tímea, Imecs-Magdó Levente, Csepei Zsolt, Hatházi András, Sipos Júlia
Dramaturg: Raluca Sas-Marinescu
Rendező: Cosmin Matei

A társulat 2010 óta működik Kolozsváron, jelenleg ZUG.zone nevű stúdiójában dolgozik és játszik. Magát függetlenként határozza meg. Fiatal, bátor és egyedi látásmódú rendezőkkel dolgozik együtt. Ebből kifolyólag előadásaiban sokszor egymástól nagyban különböző nyelveket használ. Ezt egységesíti a társulati struktúra, az állandó csapatra való törekvés. Közönségével a társulat közvetlen kapcsolatra törekszik, a merev színházi protokollokat kerüli.

Ajánlatunk


Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

Pohl Mihály és Erős Attila 2024-ben ünnepli 70. születésnapját. A két legendás zenész zenekara ünnepi nagykoncertet ad április 6-án az Aréna Savariában.

Ajánló


Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!