Program


Rákász Gergely - Reformation 500

Rákász Gergely - Reformation 500

Rákász Gergely
Reformation 500 Látványkoncert
A reformáció közelgő ötszázadik évfordulója alkalmából Luther életéről és koráról szól ez a műsor.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 27. péntek, 18:00

 

Rákász Gergely15évesen, az ország legfiatalabb koncertorgonistájaként adta első hangversenyét. 2005-ig az Egyesült Államokban tanultés koncertezett, mindezidáig több mint 1000 fellépése volt Magyarország, Európaés Amerika nagyvárosaiban. Egyedi látásmódja fiatalos lendülettel tölti meg a komolyzenét. Látványkoncertjeivel új műfajt teremtett, melyben képzőművészet, tánc, és színészi játék segítségével tízezrekhez közelítette a műfajtés a hangszert. „Egy Koncert Kékben” című műsorát közel 30 000-en nézték meg szerte Európában. „Bachalley” projektjében, a világon először a művészi paletta két talán legtávolabbi végét kapcsoltaössze, Bach fúgáités a Street Dance-t. VíziZene című produkciója a Dunánés a Rajnán, mindenévben kultúrakedvelőutazók vágyott úti célja. Iskolaprogramja keretein belül több mint 100 magyar iskolában szólaltak meg hangversenyei, közel 50 000 diák ismerkedett általa a klasszikus orgonazenével. Hét szólóalbuma jelent meg. Szülővárosa Győr Kulturális nagykövete, Templomos lovag.Rákász GergelyReformation 500 LátványkoncertOktóber 27. 18óra Szekszárd, Művészetek Háza (Szent István Tér 28.)      Jegyelővétel: A helyszínen Tel.: +36 74 414 056Jegyárak: 2.200.- / 3.000.- Ft.Luther Márton izgalmas történelmi személyiség volt. Józanészben, kitartásban, elvhűségben, jószándékban,érdemi problémamegoldásban feladja a leckét mindannyiunknak. Dehogy akart Őreformálni! Csak olyan jól akarta végezni a dolgát, ahogy erejéből képes. Aztán - ahogy a történelemben sokszor – az események felgyorsultak, léptékük megnőtt,és más irányt vett.A reformációközelgő ötszázadikévfordulója alkalmából Lutheréletérőlés koráról szól ez a műsor.A történelem viharát Mozart nagy f-moll Fantáziája, a virágzás,és ellenreformációkorát Bach muzsikája, a következő generációkra gyakorolt hatását César Franck gyönyörű a-moll Korálfantáziája mutatja be. Ezeketés a többi megszólalóremekművet is Papp Norbert festőművész külön erre az alkalomra készült, mozgó, történelmi, vetített rajzai kísérik. A látványkoncert tehát egyszerre zeneiés esztétikaiélmény miközben a kommentárokkal könnyebben helyezzük el magunkat a történelem ezen szakaszában.Bővebb információk:

 

http://www.rakaszgergely.hu/ Management: +36204288635     https://www.facebook.com/events/1662663303982244/


Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!