Program


PIRAMIS koncert

PIRAMIS koncert

Több év után, 2018 márciusában ismét nagy koncertet ad, a magyar rock zene legendás zenekara, a Piramis.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 3. szombat, 20:00

A Piramis magyar hard rock együttes, az 1970-es évek végének egyik legnépszerűbb hazai zenekara.

A zenekar már régóta készül erre a koncertre, mely egy országos turnésorozat első állomása lesz a budapesti MoM Sportcsarnokban. Az eseményen megemlékeznek az egykori zenésztársukról, Som Lajosról, aki az egyik alapítója volt a zenekarnak. A koncerten több olyan dal is felcsendül, ami hozzá köthető. Többek között a "Dal", "Ha volna két életem", "Másnap olyan hatalmas lett a világ", stb....  A méltó megemlékezés mellett egy fergeteges nagy bulira számíthatnak a rajongók. Elhangzanak a legnagyobb slágerek és ugyanolyan erővel és töretlen hittel fogják játszani, mint amikor ezek a dalok megszülettek.

Az együttest Som Lajos basszusgitáros, Köves Miklós dobos, Závodi János gitáros alapították 1974-ben. Eleinte instrumentális zenében gondolkodtak, majd csatlakozott hozzájuk Gallai Péter billentyűs és énekes. Az ötödik tag Lévay Tibor billentyűs lett, az ő kiválása után, 1975-ben csatlakozott Révész Sándor, aki korábban a Generálban énekelt. Első kislemezüket a A becsület és a Szállj fel magasra! dalokkal 1976-ban adta ki a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat; mindkét dal nagy siker lett. Első, a zenekar nevét viselő nagylemezük 1977-ben jelent meg. A Metronóm '77 fesztiválon közönségdíjat nyertek az Égni kell annak, aki gyújtani akar dalukkal, ami aztán Karda Beáta fesztiváldalával közös kislemezen is megjelent.

A Piramis rövid időn belül Magyarország legnagyobb rock-kedvence lett. 1978-as második albumuk után minden koncerttermet megtöltöttek. A következő évben megjelent harmadik albumból elődeihez hasonlóan több mint százezer példány kelt el, de a kritikusok az új dalokat már fanyalogva fogadták. A Piramis sikerkorszakát a budapesti Ifjúsági Parkban 1979 őszén rögzített A nagy buli koncertlemez zárta le. 1980-ban Nyugat-Európában megjelent egy angol nyelvű válogatásuk 9 számmal az első három nagylemez dalaiból. A negyedik Piramis-album Erotika címmel jelent meg 1981-ben.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajánlatunk


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!