Program


Pataki Éva: Nőkből is megárt a sok

Pataki Éva: Nőkből is megárt a sok

Pataki Éva: Nőkből is megárt... - Manna produkció
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 14. hétfő, 19:00

A Nőkből is megárt… előadásban az anya szemszögéből ismerünk meg egy családi történetet, aki egyszer csak arra ébred, hogy a társadalom szemében megöregedett, de belül egyáltalán nem így érzi.
Pataki Éva szavait idézve: “Mert az ember kívülről ugyan öregszik, de van egy belső mag, az “én”, ami szabadon kószál a testtől függetlenül.” A főhős történeteiből megtudhatjuk, hogy legjobb, ha ki merjük mondani, ha valami már elmúlt és nem félünk találkozni új helyzetekkel. A darabban Horváth Lili több szerepben is feltűnik, ő játssza a főszereplő lányán kívül a pszichológusát és a szeretője feleségét is.
 
Tordai Teri és Horváth Lili két alkalommal játszottak eddig együtt színpadon, de anya-lánya kettősben most először láthatjuk őket együtt.
 
Pataki Éva a korábban megjelent Nőből is megárt a nagymama című, több kiadást is megért regényéből Tordai Teri kérésére írt darabot, melyben érzékenységgel és humorral boncolgatja a családi kapcsolatok rejtelmeit.
 
A Nőkből is megárt… kapcsán Cseh Judit elmondta, hogy számára a legnagyobb öröm ebben a munkában az alkotók személye.
„Tordai Terivel és Horváth Lilivel igazi boldogság együtt dolgozni, és hogy ebben Mészáros Márta és Pataki Éva is segít, az külön megtiszteltetés. Számomra a találkozások fontosak ebben a darabban. Először a színpadi művel találkoztam, csak később olvastam a regényt. A szöveg nagyon mai, rólunk szól, hogy most 2017-ben hogyan éljük meg a változásokat a családon belüli szerepkörökben. Szerintem mindenki talál majd olyan pillanatot, amiben magára ismerhet. És elmosolyodhat.”
 
Tordai Teri az Új Színház színésznője, de kalandozott a független színházi területen A Szkalla lányok előadással, melyet Berényi Gábor kifejezetten neki és Béres Ilonának írt Örkény Macskajáték című kisregényéből. A felolvasószínháznak indult egy alkalomra szóló felkérésből indult útjára egy csodálatos előadás, melyet a Manna segítségével a mai napig játszik a két legendás színésznő országszerte. Hováth Lili szabadúszó, ebben az évadban a Játékszín színpadán találkozhatnak vele a nézők. A színésznő több éve foglalkozik tanítással, Földessy Margit népszerű drámastúdiójában, ahol önkifejezésre, kreativitásra tanítja a gyerekeket.

Ajánlatunk


vígjáték két részben

Több, mint 2 évtized – több, mint 600 előadás – 12 Jászai-díj jelölés – 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres) – 17 jegyszedő nyugdíjazás – 2 színház bezárás Előadás hossza: 130 perc Felvonások száma: 1

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Ajánló


Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!