Program


Pásztortáncok, verbunkok és legényesek

Pásztortáncok, verbunkok és legényesek

Fordulj Kispej Lovam Néptáncegyüttes előadása
Közreműködik a Zagyva Banda

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 18. hétfő, 18:00

"A Fordulj Kispej Lovam Táncegyüttes tagjai a magyar néptánc élet kiemelkedő személyiségei, táncmesterek, Népművészet Ifjú Mesterei, Aranysarkantyús táncosok. Öt éve már, hogy júniusban túrát szervezünk egy-egy előre kiválasztott tájegységen. Célunk, hogy a hagyományos életmódú gazdálkodó, vagy kulturálisan színes falvakat, kisvárosokat felkeresve felélesszük, ápoljuk a helyben élő emberek magyarságérzetét, öntudatát. Küldetésünknek tekintjük a lovas hagyományok, a lótartás ügyének népszerűsítését. Műsorainkban a férfiak által táncolt verbunkok, eszközös pásztortáncok, legényesek jelennek meg a lovas ember, a katonáskodó férfi emberi mivoltának hű bemutatásával. A legfontosabb feladatunk a hitelesség és a tiszta megfogalmazások által visszanyerni az egyszerű, manírmentes, torzítatlan magyar táncoknak és azok táncolóinak becsületét."

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

A Ferencsik bérlet koncertjein a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a bécsi klasszikához illőn csökkentett létszámmal lép pódiumra. A záróesten mindehhez még egy izgalmas mozzanat csatlakozik: a K. 467-es C-dúr zongoraversenyt nem modern instrumentumon, hanem fortepianón halljuk.

Tasnádi IstvánA fajok eredete Nézőművészeti Kft. A színészek improvizációinak felhasználásával írta: Tasnádi István

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!