Program


Oberon

Oberon

Carl Maria von Weber: Oberon
Opera három felvonásban, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 14. vasárnap, 19:00

Weber 1824-ben felkérést kapott a Covent Gardenből egy új opera megkomponálására, és bár orvosa figyelmeztette a zeneszerzőt az utazással járó kockázatra, Weber fontosabbnak tartotta családja anyagi szempontjait, és elfogadta a meghívást. A londoni intendáns két témát kínált neki: Faust és Oberon története közül Weber ez utóbbit választotta. A bemutató sikere elsöprő volt, ám az erőltetett próbafolyamat során Weber egészsége még jobban megrendült, és már nem tudott visszatérni Németországba. Hiába a nehéz körülmények és a sürgető idő, mégis úgy tartják, hogy legszebb dallamait ebben az operájában alkotta meg.

Az évad különlegességének ígérkezik a koprodukció: keretében a Kolozsvári Magyar Opera hosszú idő után újra bemutathatja Budapesten az Oberont, amely Selmeczi György rendezésében kerül színre.

Ajánlatunk


Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek a helyzetükkel? Mi történik, ha a megannyi dolgozat javítása vagy az iskolai kirándulás kihat a pedagógus magánéletére?

Óvakodjatok a farizeusok kovászától, vagyis a képmutatástól. Nincs semmi elrejtve, ami nyilvánosságra ne kerülne, s titok, ami ki ne tudódna. Amit sötétben mondtok, világos nappal hallják majd, és amit a zárt falak közt fülbe súgtok, azt a háztetőkről fogják hirdetni. - Lukács evangéliuma 12:1-3.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!