Program


Nő - Ikonok

Nő - Ikonok

A táncelőadáson különböző stílusú táncokkal, olyan nőket mutatunk be, akiknek jelentős hatásuk volt a társadalomra, kultúrára vagy akár a politikára.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 26. szombat, 19:00

Valamiben elsők voltak vagy kiemelkedők, de mindenképp nagyon inspiráló személyiségek, igazi egyéniségek, akik a mai napig példák lehetnek a nőknek azzal ahogy éltek, ahogy alkottak, ahogy a céljaikért küzdöttek és kiálltak magukért.

A Nő-Ikonok megjelenítése mellet kortörténeti lenyomatait mutatjuk be annak, hogyan töltötték közösségben szabadidejüket a nők. Láthatunk ókori egyiptomi jelenetet, ahol a nőknek privilegizált helyzetük volt és a többi társadalommal összevetve a jogi helyzetük egészen kivételes volt. Felidézzük a kora- és késő középkori nőt és a szüfrazsett mozgalmak ébredését. Átélhetjük az 1920-as évek hangulatát és a ’40-es évek pin up stílusát. Egyik kedvencünk pedig az 1980-as évek nője, aki egyedülálló öltözködésével, hajviseletével igencsak mély nyomott hagy maga után.

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!