Program


Németh János Quintet

Németh János Quintet

Az Opus színpadán első ízben köszönthetjük Németh Jánost és zenekarát. A koncerten elsősorban az Exodus anyagából válogatnak, de minden bizonnyal néhány klasszikus darab feldolgozása, illetve csapatban közreműködők egy-két szerzeménye is elhangzik majd.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. július 4. szerda, 20:00

 Közreműködik:

    Németh János - tenor- és szopránszaxofon
    Bacsó Kristóf - tenor- és szopránszaxofon
    Gáspár Károly - zongora
    Horváth Balázs - nagybőgő
    Csízi László - dob

Az 1946-os születésű, évtizedek óta Németországban élő szaxofonos, Németh János a jazz “nagy generációjának” egyik legkiválóbb képviselője. Az 1960-as évek végén már játszott a legelső “Bögöly-féle” Rákfogóval, a legendás Pege Aladár Quartetben pedig Ráduly Mihály társaságában adott felejthetetlen koncerteket. Szakcsi Lakatos Béla, Vukán György, Tony Lakatos, Kőszegi Imre, vagy éppen Art Farmer, Carlo Ambrosetti, Zbigniew Namysłowski ... hosszan sorolhatnánk mindazokat, akikkel a hetvenes évektől együtt játszott. S noha 1988 óta külföldön él, soha nem szakadt el a hazai jazz élettől. Amikor csak lehetősége nyílt rá, hazalátogatott és korosztályának képviselői mellett egyre több kiváló itthoni fiatal jazz zenésszel is együttműködött. 2015-től működik az általa vezetett Németh János Quintet, és bár a kitűnő szaxofonos nevét számtalan lemezen találhatjuk meg közreműködőként, első saját jegyzésű albumát is ezzel a csapattal rögzítette két éve. A Hunnia Records gondozásában Exodus címmel 2016 novemberében megjelent lemezen saját exodusát, eltávozásának fájó és örömteli élményeit eleveníti fel hat szerzeményében, a zene nyelvén.

Ajánló


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!