Program


Múzeumok éjszakája - diákjegy

Múzeumok éjszakája - diákjegy

Idei programunk során felelevenítjük a múzeum 121 éves múltját az 1896-os átadástól napjainkig, és kitekintünk a rekonstrukción túli jövőbe is.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. június 24. szombat, 18:00

Múzeumok Éjszakája az Iparművészeti Múzeumban

2017. június 24 - 25.

A Múzeumok Éjszakáján a programokra kizárólag karszalaggal lehet belépni, melyet online vagy a jegypénztárunkban személyesen vásárolhat meg.

Az online vásárolt jegyet nyitvatartási időben az Iparművészeti Múzeum jegypénztárában, vagy a rendezvény napján, soron kívül veheti át.

Online vásárolt jegy esetében csak abban az intézményben váltható be a jegy, ahol a vásárlás történt.

Kiállítások:

Programok
18.00-22.00

  • Századfordulós kávéház
    Kávéházi hangulat a múzeum nyitásának idejéből! Csodáld meg az üvegcsarnokot egy jó kávé mellett!
     
  • Legyél te a kurátor!
    Interaktív kirakós játékban rendezheted be saját kiállításodat a múzeum műtárgyaiból!
     
  • Fotósarok
    Készíttess magadról egy képet századfordulós enteriőrben, korabeli ruhákkal!
    (Az első 200 látogatót meghívjuk egy fényképezkedésre!)
     
  • Modern design workshop és vásár
    Fiatal magyar művészek és márkák mutatkoznak be termékeikkel és vonják be az érdeklődő közönséget workshopok segítségével az általuk űzött "mesterség" alkotó folyamataiba.
     
  • Divatbemutató
    A Forrai Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium és a Jelky András iparművészeti szakgimnázium vizsgaanyagának öltözékeit a múzeum épülete inspirálta.

18.00-21.00

  • Alkotóműhely: különleges szecessziós lámpás készítése, egyedi üzenettel egy képzeletbeli társaságnak

    Amikor elkészült a terülj-terülj asztalkám, az alkotóműhelyben mindenki elkészíti saját szecessziós lámpását, amire egy rövid üzenet is kerülhet az asztalt körülvevő képzeletbeli társaságnak.

18.00-19.00

  • Játékos századfordulós piknik a Színekre hangolva c. kiállításban

    Először különböző virágokat és bogarakat figyelünk meg a kiállításban. Majd minden résztvevő megkeresi a saját századfordulós menüsorához azokat a tárgyakat a kiállításban, amelyek díszíthetik a piknikhez szükséges asztali terítéket. Sablonok, minták, megfogható és akár megkóstolható kiegészítők segítik azt, hogy az elkészült terítéken minden rajta legyen.

Tárlatvezetések - A Breuer újra itthon c. időszaki kiállításban
20.00-21.00

Vezető: Ritoók Pál

Előzetes regisztráció szükséges:
https://goo.gl/x8CxdM

A 2017-es Múzeumok Éjszakáján az Iparművészeti Múzeum Breuer újra itthon tárlatában Ritoók Pál kurátor mutatja be a Bauhaus korszakot, valamint Breuer Marcell és kortársai munkásságát.

19:00 - 20:00

Vezető: Sebestyén Ágnes Anna

Előzetes regisztráció szükséges:
https://goo.gl/x8CxdM

A 2017-es Múzeumok Éjszakáján az Iparművészeti Múzeum Breuer újra itthon tárlatában Sebestyén Ágnes Anna társkurátor mutatja be a Bauhaus korszakot, valamint Breuer Marcell és kortársai munkásságát.

Tárlatvezetések a Gyűjtők és kincsek c. állandó kiállításban
19:00 - 20:00

A múzeum gyarapodásának lenyűgöző története
Vezető: dr. Horváth Hilda

Előzetes regisztráció szükséges:
https://goo.gl/VKt7H9

A 2017-es Múzeumok Éjszakáján az Iparművészeti Múzeum Gyűjtők és Kincsek című állandó tárlatában Dr. Horváth Hilda kurátor avatja be az érdeklődőket a múzeum gyarapodásának lenyűgöző történetébe!

Tárlatvezetések a Színekre hangolva c. időszaki kiállításban
18:00 - 19:00

Vezető: Serfőző Szabolcs

Előzetes regisztráció szükséges:
https://goo.gl/WYnVs1

Válogatás a múzeum saját gyűjteményéből (Serfőző Szabolcs)

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!