Program


Motus (IT): MDLSX

Motus (IT): MDLSX

Olasz nyelven, magyar-angol felirattal
Intenzitás, őszinteség, önazonosság, Silvia Calderoni miközben a színpadon fizikailag és lelkileg lemeztelenedik, működteti az előadás technikai apparátusát: operatőr, hang- és videotechnikus, egyszemélyben. Magától értetődő hitelessége felold minden dagályosságot és mesterkéltséget.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 2. kedd, 20:00

Az amerikai Jeffrey Eugenides 2002-es kulcsregénye a Middlesex adta a darab címét (MDLSX), Rosi Braidotti fenimista filozófus On becoming Europeans c. írása pedig azt a nyitottságot,  sokszínűséget mutatta meg, amely lehetővé teszi azt, hogy ki lehessen bújni a normáknak megfelelés konformizmusából. A 10 éves Motus-tag Silvia Calderoni, ön- és identitáskereső  utazása alatt nemcsak excentrikus Dj/Vj settell kísérletezik, hanem valóságos  „himnuszt” ír  a valakivé válás szabadságáról, hogy más legyen/lehessen mint amit rákényszerít az állampolgárság, a szülőföldhöz tartozás, a bőrszín, a test.  

Az MDLSX nemcsak az önéletrajzi és az irodalmi utalásokat ütközteti, hanem a fikció és a valóság határmezsgyéin lebeg, de a nemi hovatartozás és a nemi identitás korlátainak lerombolásán is dolgozik. között. Az előadás háttéranyagaiként  Judith Butler amerikai filozófus gender témájú műveiből, Donna Haraway Cyborg Manifesto c. esszéjéből, Paul B. Preciado Countersexual Manifesto műveiből és más, a kaleidoszkópikus queer világhoz kapcsolódó írásokból is merít.
 
A szükséges változás annyira mélyen rejlik, hogy azt mondjuk rá, lehetetlen, annyira mélyen, hogy azt mondjuk rá, elképzelhetetlen. De a lehetetlen bekövetkezik és az elképzelhetetlen elkerülhetetlen. (Manifesto Animalista, Paul B. Preciado)
 
A Motust a rendező páros, Enrico Casagrande és Daniela Nicolò alapította 25 éve, a  társulat a 90 –es években nagy fizikai és érzelmi hatású produkciókkal robbant be és minden előadásban a napjaikat érintő durva ellentmondásokkal foglalkozik. Az elmúlt években a páros készített színházi előadásokat, performanszokat, installációkat és videókat, vezettek szemináriumokat és workshopokat, részt vettek összművészeti fesztiválokon.

Számos díjat kaptak, köztük 3 alkalommal az UBU Prize-t és rangos különdíjakat kaptak munkáikért. Szabadgondolkodók, New Yorktól Buenos Airesig megfordulnak a világ legkülönbözőbb sarkain legutóbb az Alexis, egy görög tragédia c. előadásuk járt nálunk Silvia Calderoni főszereplésével, 2012-ben.  

Előadó: Silvia Calderoni
Rendezte: Enrico Casagrande, Daniela Nicolò
Dramaturg: Daniela Nicolò, Silvia Calderoni
Hang: Enrico Casagrande , együttműködésben Paolo Panellával és Damiano Bagli-val
Fény és video: Alessio Spirli
Produkciós vezető: Elisa Bartolucci és Shaila Chenet
Külföldi forgalmazó: Lisa Gilardino
Kommunikáció: Marta Lovato és Estelle Coulon
Koprodukciós partnerek: La Villette – Résidence d’artistes 2015 Paris, Create to Connect (EU project) Bunker/ Mladi Levi Festival Ljubjana, Santarcangelo 2015 Festival Internazionale del Teatro in Piazza, L’arboreto – Teatro Dimora di Mondaino, MARCHE TEATRO

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Ajánló


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!