Program


Molnár Ferenc: Játék a kastélyban

Molnár Ferenc: Játék a kastélyban

Molnár Ferenc: Játék a kastélyban
vígjáték három felvonásban

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 4. péntek, 19:00

Amióta a tragédiát szimbolizáló lefelé görbülő szájú álarc mellé csatlakozott a komédia nevetős arca, amióta a világ színpadain komédiát, vígjátékot, bohózatokat játszanak, azóta nevetünk a műfaj alapvető komikus helyzetén: a félreértésen. Azon, amikor azt hiszik a gazdagról, hogy szegény, és a szegényről azt hiszik, hogy gazdag. Azon, amikor férfit nőnek nézik, a nőt férfinak, a szerelmest közömbösnek, a közömböst szerelmesnek, a gyávát hősnek, a hőst gyávának, az okost butának és fordítva. Persze a darab végére sok nevetés után minden a helyére kerül, és legtöbbször boldogan fogadja mindenki az igazságot. Molnár Ferenc zsenialitását az mutatja meg leginkább, hogy ezen az évezredes színpadi hagyományon is képes volt csavarni egyet. Először mutatja meg a valóságot, és aztán csinál belőle félreértést. Furcsa módon a szereplők pedig ezúttal nem az igazságtól, hanem a hazugságtól lesznek boldogak. A néző ugyanannyit nevet, de a színházból kilépve talán egy kicsit többet elmélkedik, és messzebbre viszi az élményt. Egészen a hétköznapjaiba.

Történik egy kastélyban, az olasz tengerparton
A Veres 1 Színház önálló bemutatója.

Az előadás időtartama 150 perc, két szünettel.

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

zenés party két részben

Ajánló


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!