Program


Lukács Ervin-bérlet 2. - vezényel: Hamar Zsolt

Lukács Ervin-bérlet 2. - vezényel: Hamar Zsolt

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 17. szombat, 19:30

SCHUBERT: Rosamunda - nyitány
CSAJKOVSZKIJ: D-dúr hegedűverseny, op. 35
BEETHOVEN: VII. szimfónia (A-dúr), op. 92

Vadim Gluzman – hegedű
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Hamar Zsolt

Főszerepben Auer Lipót Stradivárius hegedűje 

Vadim Gluzman (1973) ukrán születésű, izraeli hegedűművész egy 1690-es Stradivari mesterhegedűn, az úgynevezett "Ex-Leopold Auer"-en játszik. A hegedű egyik korábbi tulajdonosa Auer Lipót (1845-1930) magyar származású hegedűművész, tanár, egy ma is használatos hegedűiskola szerzője, karmester és zeneszerző volt. Csajkovszkij Hegedűversenyének a bemutatását 1879-ben több művész, köztük Auer Lipót is visszautasította, és még növendékeinek is megtiltotta a mű megtanulását. Csajkovszkijt bántotta, hogy még barátai is ilyen elutasítóan közeledtek új művéhez annak technikai és zenei nehézségeire hivatkozva. Végül Adolf Brodszkij kiváló orosz hegedűművész vállalkozott a bemutatására (Csajkovszkij később neki ajánlotta művét) először New York-ban, majd Bécsben.  A sikeres előadások után Auer belátta tévedését és később többször eljátszotta koncerteken ezt a darabot, sőt az egyik közkézen forgó kiadás verzióját is ő rendezte sajtó alá. Jó lenne tudni, hogy a Gluzman kezében megszólaló 328 éves hegedű őriz-e még valamiféle emlékképet Auer Csajkovszkij interpretációjáról?

Ajánlatunk


A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

Musicalmesék a Budapesti Operettszínházban 4-99 éves korig!

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Kata és Bianca egy gazdag páduai úr lányai. Egyik szelíd, mint a galamb, de a másik vad, indulatos, csípős nyelvű,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!