Program


Lencsés-Horváth: Hamlet

Lencsés-Horváth: Hamlet

Lencsés-Horváth: Hamlet - a GÖFME előadása

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 22. kedd, 19:00

Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete 1999-ben mutatta be a Hamlet című rockoperát, melyet 35 alkalommal játszottak az ország 15 városában, 2000-ben a zenei anyag kereskedelmi forgalomban is megjelent.
Egy évtized alatt felnőtt egy új generáció, akik számára újdonságot jelentett a klasszikus dráma zenés feldolgozása, így az Egyesület 2008-ban felújította az előadást. Azóta megint eltelt egy évtized, és az Egyesület megalakulásának 20. évfordulóján, 2018-ban ismét műsorra tűzi a rockoperát. Az alkotók a nagy, látványos tömegjelenetek helyett őszinte, érzelemdús játékkal kötik le a nézők figyelmét, Shakespeare klasszikus drámájából azokat a részeket emelték ki, amelyekről őszintén tudnak saját véleményt formálni a dráma eszmeiségét, hangulatát megőrizve. Megtartják mindazt a fiatalos lendületet, odaadást, szívből jövő játékot, mely révén a rockopera sikert aratott, viszont az elmúlt évek tapasztalatai is beépülnek az előadásba. Így változik a rendezés, a hangszerelés, egy új dal és két új szerep teszi teljesebbé a zenés drámát.
Az előadást bátran lehet totális színháznak nevezni, hiszen a 14 tagú zenekarral élőben megszólaló dalok mellett próza, tánc, mozgásszínház, videotechnika teszi teljessé az élményt.
Az alkotók a korábbi előadás erősségeinek megőrzésével, új színekkel, dalokkal, némi humorral, pergőbb rendezéssel emlékezetes estét kívánnak szerezni mindazoknak, akik már ismerik a rockoperát, illetve azoknak is, akik még nem látták.

Főbb szerepekben: Géczi András, Miklós Krisztina, Herczenik Anna, Békefi László, Pálfalvy Attila, Janovszki Zsolt, Takáts Máté.
Zenei rendező: Lencsés Balázs
Rendező: Horváth Zoltán

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

Ajánló


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Liliom, a „szerethető csirkefogó”. Liliom, a „külvárosi hintáslegény”. Liliom, a „kallódó életművész”. A „proletár”. Az „áldozat”. Az „asszonyverő”... Molnár Ferenc…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!