Program


Lássuk csak! - Művészetről közösen Tettamanti Zsófiával - Mitől kortárs a művészet?

Lássuk csak! - Művészetről közösen Tettamanti Zsófiával - Mitől kortárs a művészet?

Az európai festészet alkotásaiból szemezgető sorozat elsődleges célja, hogy látni tanítson, ösztönözzön.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 5. csütörtök, 18:00

Az évszámok és nevek helyett a miértek és a hogyanok vezetnek minket. A tematikusan összeállított képsorokat közösen elemezve, fürkészve remélhetőleg egyre több bennünk rejtőző kapu nyílik meg a művészet felé.
Vezeti: Tettamanti Zsófia múzeumpedagógus
 
Mitől kortárs a művészet?
Az impresszionista festők a maguk idejében hatalmas botrányt és felháborodást váltottak ki festészetükkel, amely visszafordíthatatlanul új irányt szabott a művészetnek. Ezek a festők ma (szinte) klasszikusnak számítanak. Hogyan állunk mi, kortárs nézők a kortárs művészethez? Mi is az, hogy kortárs művészet? Milyen folyamatok formálták/formálják a mai tendenciákat? Bár a kortársról átfogó képet alkotni szinte lehetetlen, de néhány kérdésre megpróbálunk választ adni.
 

Ajánlatunk


Az egyik legismertebb magyar gyerekszerző, Berg Judit gondozásában és Agócs Írisz rajzaival megjelent Maszat mesesorozat színházi adaptációja, amely 2009 óta az egyik legkedveltebb mese a kisgyermekek körében.

A CUBAN ECLECTICO című műsor a kubai táncstílusok metszetén keresztül betekintést nyújt a karibi ország életébe. Az Acosta Danza a klasszikus balettet flamencóval és afro-kubai stílusokkal ötvözi. Raul Reinoso SATORI című darabjában a spirituális megvilágosodáshoz vezető, belső utazásra hív, amelynek során rátalálhatunk a bennünk lakozó igazságra, szépségre és fényre.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!