Program


zzKreatív kapcsolatok
12

zzKreatív kapcsolatok

KREATÍV KAPCSOLATOK – kortárs opera és mémek találkozása a Kálmán Imre Teátrumban

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 13. szerda, 19:00

Kreatív kapcsolatok abszolút mai opera. A történet négy ember sorsába enged betekintést, akik valamennyien sikeresek és tehetségesek, kapcsolataikban azonban rendkívül esendőek. A történtet középpontjában egy portréfotós, aki nagyon hasonlít az olyan jól ismert alakokra, mint Don Juan vagy Mephisto. Mindenki vonzódik hozzá, ugyanakkor mindenki fél is tőle, mindenki akarja, de ő senkit sem akar igazán. Ő az, aki nem csak modelljeinek előnyösebb profiljára, hanem személyiségük, életük legbelsőbb titkaira, félelmeire és elfojtott vágyaira is kíváncsi, fotóalanyai pedig pillanatok alatt válnak kiszolgáltatottá a lencse másik oldaláról figyelő idegen számára. Mindez pedig egy különleges kortárs kamaraoperába ágyazva, amelynek bár minden figurája sikeres a munkájában, életük mégsem teljes és a négy ember története végzetesen egymásba fonódik.

A Beischer-Matyó Tamás zeneszerző által jegyzett kamaraopera librettóját és dalait Mechler Anna írta, és a zene mellett ez a történet fogta meg a rendezőt, Székely Krisztát, amikor igent mondott az Operettszínház felkérésére. "Egyrészt rendkívül izgalmasnak találtam, hogy egy ennyire mai történet találkozik az opera műfajával, másrészt a színházban és az életben is borzasztóan érdekel az a jelenség, amikor emberek találkoznak, alapvetően mindenki jó szándékkal közelít a másikhoz, de aztán mégis félresiklanak a dolgok".

Szereplők: Frankó Tünde, Lukács Anita, Kendi Lajos, László Boldizsár

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!