Program


Kohán István – Hazatérés

Kohán István – Hazatérés

A Tokióban élő magyar klarinétos, Kohán István napjaink egyik legizgalmasabb fúvós szólistája. Pályafutása a 11. Tokyo Music Competition első díjával és közönségdíjával indult 2013-ban.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 15. vasárnap, 18:00

Két évvel később már a legnevesebb japán zenei verseny, a 84. Japanese Music Competition első díját és közönségdíját nyerte el. Ugyanebben az évben a Japan Woodwind Competition első díját és közönségdíját is kiérdemelte, melyet az Akiyoshidai Music Competition első díja és nagydíja követett. Az International Clarinet Associations Young Artist Competition első díjának nyertese; összesen 24 díjat nyert 15 versenyen. 2013-ban zeneművészeti Junior Prima díjat nyert, 2017-ben pedig az Aoyama Music Award kitüntetettje lett. A japán The Clarinet magazin szerint Kohán „a klarinétosvilág új hőse.”

Japánban fellépett többek között a Tokyo Philharmonic Orchestra, a New Japan Philharmonic Orchestra és a Kioi Sinfonietta zenekarokkal, olyan karmesterek irányításával, mint Antonio Mendez, Kazuki Sawa, Toshiaki Umeda, Masahiko Enkoji és Shigeo Genda. A Tokyo Spring Festival, a KaposFest, a La Folle Journée au Japon és a Budapesti Tavaszi Fesztivál meghívott művésze volt. Számos koncertje és egyéb tevékenysége mellett óraadóként tanít a Tokyo College of Musicon, és zeneszerzőként is aktív. Fellépésein a klasszikus repertoáron túl saját szerzeményeket, hangszereléseket és improvizációkat is előad. Szívesen bővíti a klarinétirodalmat új kompozícióival, melyeket zenei gyökerei inspirálnak. Mivel édesapja kiemelkedő klezmer muzsikus, a műfajt anyanyelveként ismeri. A jellegzetes, világhírű magyar népzene is erősen ihlető forrás számára.

Kohán István a Yamaha művésze. A japán céggel való együttűködés hozzásegíti, hogy zeneisége még magasabb szintre jusson a legkiválóbb hangszerek révén.

Műsor:

Gioachino Antonio Rossini: Bevezetés, téma és variációk
Robert Schumann: Három románc
Johannes Brahms: F-A-E szonáta, Scherzo
Edison Denisov: Szólószonáta
Leonard Bernstein: Klarinétszonáta
Kohán István: Magyar fantázia
Johannes Brahms – Kohán István: Magyar táncok, No. 1, No. 5
Kohán István: Konzertstück à la Feidman No. 1
Astor Piazzolla: Oblivion
Astor Piazzolla: Libertango

Közreműködik:

ifj. Kohán István – klarinét
id. Kohán István – klarinét
Kéry Tamás – zongora

Ajánlatunk


Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

Ajánló


MŰSOR: BRAHMS: d-moll zongoraverseny, op. 15 SOSZTAKOVICS: 10. szimfónia, op. 93 Elisabeth Leonskaja zongora Vezényel: Keller András

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!