Program


KDF - Mi a pálya, magyar dráma? 2.  Szíjártó Tímea Aletta: Zárva, rendező: Szokol Judit

KDF - Mi a pálya, magyar dráma? 2. Szíjártó Tímea Aletta: Zárva, rendező: Szokol Judit

Folytatódik a Kortárs Drámafesztivál felolvasószínházi programja.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. december 9. péntek, 17:20

Szíjártó Tímea Aletta: Zárva

Szerdától vasárnapig bármi megtörténhet, a füzetben mindenre van hely, de, aki hitelre veszi a gyilkosságot, annak előbb vagy utóbb fizetnie kell érte. A “ jó magyarországi pulykafasírt”, meg a “csinált cigi” nyomorában mindenki úgy jön- megy mintha dolga volna. Az emberek majdnem találnak munkát, majdnem sikerül párt választaniuk, majdnem jól vezetik a saját vállalkozásukat és majdnem megússzák az ellenőrzést.

A Zárva Az eset “majdnem” folytatása, de, aki nem hallott Az esetről, az bátran elmehet a boltba, ott valószínűleg lesz egy Anastasia néni, aki szívesen mesél a “kommunista anyjukról”, és biztosan lesz egy hihető verziója, hacsak nem lesz Zárva.

Felolvassák: 

Laboda Kornél, Pálos Hanna, Keresztény Tamás, Józsa Bettina

Rendező: Szokol Judit

A szerzőről:

"Lehet-e egy óvónőből drámaíró? Lehet-e egy színésznőből óvónő? Mi köze van a színháznak az óvodához? A statisztikai adatok ezekre a kérdésekre nem szolgálnak válasszal, de nem is releváns. Legalábbis az én Esetemben. Az életem különböző állomásai között a kapocs én magam vagyok. A tanulmányok önmagukban nem határozzák meg az embert, az csak egy zsák, amit vagy megtöltöttem, vagy nem. A munkám viszont szerves része a hétköznapoknak. A lányom és a férjem hősiesen “tűrik”, az állandóan “dolgozó” óvó nénit, hiszen sok mindent el lehet mondani az intézményes gyereknevelésről kivéve azt, hogy unalmas.

Valahol a család és az ovi felfokozott tempója között van egy csendes sziget: az írás. Első alkalommal próbának szántam a drámaírást és egészen jól sikerült, másodjára már tudtam mit szeretnék és emiatt jobban vártam a visszajelzést. Mostmár képes vagyok megfogalmazni, hogy azért írok szívesen drámát, mert tetszik az, ahogy az emberek beszélnek, ahogy elmondanak, vagy elhallgatnak dolgokat, ahogy torzítják a beszédet, vagy, ahogy próbálnak választékosan fogalmazni, de leginkább a hétköznapi nyelv romlottsága és egyszerűsége fog meg. Szívesen hallgatom a villamoson az aktuális politikai helyzetről károgó öregeket (úgy, hogy maga a politika teljesen hidegen hagy), a motyogó bolondokat, a zsémbes hivatalnokokat, a folyamatosan fogyókúráról, divatról és egyéb semmiségekről fecsegő plázacicákat, a helyes táplálkozásról és gyermeknevelésről prédikáló családanyákat stb. Írás közben szeretem felidézni ezeket… Egy kicsit olyan, mintha lefénymásolnám a nyomorukat és aztán fölhasználnám ellenük. A Zárva egy falusi vegyesbolt “fénymásolata” minden egyéb kellékkel tarkítva. Fogyasztás előtt érdemes lebontani róla a román nyelvű termékleírást tartalmazó címkét."

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!