Program


KÁLLAI VONÓSNÉGYES Auer Fesztivál - Veszprém

KÁLLAI VONÓSNÉGYES Auer Fesztivál - Veszprém

Kállai Vonósnégyes
Auer Fesztivál – Veszprém

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 4. szombat, 17:30


MOZART: C-dúr „Disszonancia” vonósnégyes K 465
PUCCINI: Krizantémok – vonósnégyes
VERDI: é-moll vonósnégyes

A Kállai vonósnégyes tagjai:

Kállai Ernő – hegedű
Szajkó Géza – hegedű
Dráfi Kálmán – brácsa
Balázs István – gordonka

A kvartett primáriusa, Kállai Ernő Itzhak Perlman tanítványaként szerezte meg diplomáját New Yorkban a Juilliard Schoolban. Fellépett vezető amerikai és francia zenekarokkal, s 2016 óta a Magyar Állami Operaház koncertmestere is. 
A vonósnégyes a legérzékenyebb kamarazenei műfajok egyike, és talán az egyetlen olyan összeállítás, amelyhez gyakran életre szólóan szerződnek a zenészek. Vonósnégyes-időszámítással tekintve a Kállai Vonósnégyes még ifjúnak számít, mégis számos elismerést tudhat már magáénak. 2015-ben debütáltak a Zeneakadémia Solti Termében Haydn, Bartók és Dohnányi műveivel. Megalakulásuk után mindössze félévvel második díjat nyertek a milánói Società Umanitaria Nemzetközi Zenei versenyen, majd 2016-ban első díjat a budapesti Weiner Leó Kamaraversenyen. 
Kállai Ernő elkötelezett kamarazenészként olyan mesterektől tanulhatta a vonósnégyes repertoárt mint Earl Carlyss a Juilliard Quartettből vagy Merry Peckham a Cavani Quartettből, de a vonósnégyes dolgozott együtt Devich Jánossal és Takács-Nagy Gáborral is. Egyesítve az amerikai és magyar iskolákat a Kállai Vonósnégyes egyedi interpretációi megidézik a kamarazene aranykorát.

Ajánlatunk


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Győrben ünnepel a legendás gitáros, Michael Schenker!

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!