Program


HVG Filmklub - A Polgár lányok

HVG Filmklub - A Polgár lányok

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. július 11. kedd, 19:00

HVG Filmklub és a HVG Extra A Nő magazin közös nyári rendezvénye

A Polgár lányok - magyar-izraeli dokumentumfilm

Polgár Judit, Zsuzsa és Zsófia a sakktörténet, és talán az emberiség különleges fejezetének a hősei. Három magyar testvér, akik az édesapjuk révén egy egyesek szerint ellentmondásos kísérlet részeseiként kora gyerekkoruktól kezdve arra készültek, hogy sakkvilágbajnokok legyenek. A film interjúkkal és rengeteg privát archív felvétellel mutatja be a család életét, benne az édesapa, Polgár László sokak által vitatott módszerét, amellyel kemény munkára ösztönözte a lányait, majd óriási sikerekre vezette őket. 40 éven és három kontinensen át utazunk a Polgár lányokkal. Ez a film a sakkról szól, de nem sakk-film - mesél a diktatúrák hatásáról, a gyermeknevelésről, a nemek különbözőségéről, a szeretet erejéről, valamint felteszi azt a kérdést, vajon hol húzódik a határ az élhető létezés és a folyamatos teljesítés között?

 

A filmet a HVG Extra A nő magazin megjelenéshez kapcsolódó beszélgetés előzi meg. 

Hello Valóság! 

A HVG Extra A NŐ idei első lapszáma a valóságot köszönti, benne olyan témákkal, mint a válás gazdasági aspektusai,a  női humoristák, racionális gyereknevelés, femvertising, Toni Erdmann, magyar vagy éppen a női neurológiai folyamatok. Azt a hétköznapi valóságot tárjuk fel, amelyben mindannyian élünk, így külön öröm, hogy a Polgár lányok történetéről készült filmet mutatjuk be, amely pontosan és izgalmasan mesél az elmúlt 40 évünkről.

 

Beszélgető partnerek:

Réz Anna, filozófus

Bombera Krisztina, újságíró

Moderátor: Papp Bojána, dokumentumfilmes, a HVG Extra A Nő szerkesztője

 

Időpont: 2017. július 11. 19:00-22:00

Helyszín:Anker’t 1061, Budapest, Paulay Ede u. 33

Jegyár: 1900 Ft (a jegy árából 1000 Ft a helyszínen HVG Könyvekre levásárolható, könyvenként csak egy jegy használható fel). 

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

A Szent István Bazilika műemlék Angster-orgonája kizárólag a pénteki esti orgonakoncerteken szólal meg. A változatos program gazdag zenei éléményeket kínál, a hangversenyek előadói Liszt-díjas, Érdemes Művész és Junior Príma-díjas orgonaművészek, illetve elismert operaénekesek és hangszeres művészek, akiknek a közreműködése garantálja az előadások magas színvonalát.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab…

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!