Program


GoetheJazz-Clair-obscur és Harcsa Veronika (D/H)

GoetheJazz-Clair-obscur és Harcsa Veronika (D/H)

Az elismert német klasszikus szaxofon-kvartett, a Clair-obscur tavaly decemberben berlini koncertsorozatán látta vendégül Harcsa Veronikát. Műsorukra mintegy hétszáz év zenetörténetéből válogattak dalokat olyan előadóktól, mint John Dowland, Gustav Mahler vagy éppen a Nirvana. Az est budapesti bemutatójára új dalokat is műsorra tűz az énekesnő és a kvartett.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. június 30. péntek, 21:00

Az elsősorban kamarazenét játszó Clair-obscur – mentoruk és tanáruk Friedemann Weigle professzor, a legendás Artemis vonósnégyes brácsása támogatásának is köszönhetően – igen keresett együttessé vált az elmúlt években, s olyan helyeken lépett fel, mint a Berlini Filharmónia, vagy a New York-i Carnegie Hall. Az együttes nem kizárólag szaxofon-kvartettre írt művekre összpontosít, hanem repertoárját nagymértékben bővíti és gazdagítja szokatlan átiratokkal, lenyűgöző hangszerelésekkel is. Mindemellett nem csak a kamarazene révén ismertek, hanem a saját maguk vezette egyedi és eredeti zenei színházuk révén is. Így például több ízben adták elő  Saint-Saens Az állatok farsangja című közismert darabját egy színész, Boris Aljinovic közreműködésével. Még ennél is nagyobb kihívást jelentett, amikor Jean Cocteau Esküvő az Eiffel-toronyban című művére a Francia Hatok tagjai által 1921-ben közösen komponált balettet dolgozták át. A koncertnek kabarévá, a zenészeknek pedig színészekké kellett átváltoznia, s zenei virtuozitásuk mellett mimikával, sziporkázó szellemességgel és testbeszéddel is lenyűgözték hallgatóikat. A kvartett tagjai rendszeresen játszanak többek között a Berlini Filharmonikusok és más jelentős zenekarok tagjaiként is. A Clair-obsur művészi kiválóságát számos nemzetközi elismerés is fémjelzi.

Harcsa Veronika, a közismert énekes és dalszerző 2008-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszékén, 2014-ben pedig mesterdiplomát szerzett a Brüsszeli Királyi Konzervatóriumban. Sokszínű, folyamatosan megújuló előadó, akinek nevéhez a legkülönfélébb zenei projektek, együttesek, előadások kötődnek. 2014 óta a Művészetek Völgyében saját udvart vezet, melynek mind koncertprogramját, mind napközbeni kísérőprogramjait ő szerkeszti. 2014-15-ben havi rendszerességű koncertsorozatot vezetett Berlinben olyan vendégművészek közreműködésével, mint David Friedman, Julia Hülsmann, David Helbock vagy Samuel Blaser. Újabban klasszikus zenei előadásokon is szerepel, 2016 novemberében Kurt Weill Mahagonny daljátékának Jessie-jeként és Bohuslav Martinů Les Larmes du Couteau című dadaista operájának Éléonore-jaként debütált a bázeli Martinů Fesztiválon, Jiří Menzel rendezésében.

Közreműködik:

Kathi Wagner - baritonszaxofon
Christoph Enzel - tenorszaxofon
Maike Krullmann - altszaxofon
Jan Schulte-Bunert - szopránszaxofon
Harcsa Veronika - ének

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Tel: (+36 1) 216 7894

Ajánlatunk


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Ajánló


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!