Program


Francia - magyar harsonaest

Francia - magyar harsonaest

A koncert különlegessége, hogy kizárólag francia és magyar zeneművek fognak megszólalni, francia és magyar előadóktól.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 23. szombat, 18:00

A hangverseny egyben tisztelgés is Hidas Frigyes zeneszerző előtt, aki nagyban hozzájárult a magyar kortárs harsonairodalom fejlődéséhez. Kiss Zoltán a világhírű osztrák Mnozil Brass tagja és gyerekkori barátok Veér Mátyás basszusharsona művészekkel. Mindketten aktív szólisták, tanárok és részt vesznek nemzetközi fesztiválokon. Fabrice Millischer Franciaország leghíresebb harsonása. Nincs még harsonás a világon, aki megnyerte a müncheni ARD zenei versenyt és Echo Klassik díjat is kapott, méghozzá francia harsonaversenyekből álló hanglemezére. Jacques Mauger több mint 30 éve aktív szólista és több nemzetközi egyetem harsonaprofesszora is. A hangverseny a Hungarian Trombone Bootcamp fesztivál része.

Fabrice Millischer (F)
Fabrice Millischer francia harsonaművész és professzor 28 évesen megnyerte a müncheni ARD harsonaversenyt. 2011-be Echo Klassik díjjal jutalmazták és 2017-től a Párizsi Zenakadémia professzora. Szólistaként rendszeres fellépője a nemzetközi hangversenytermeknek és dolgozott a világ vezető karmestereivel és zenekaraival is.

Kiss Zoltán (HU)
A világhírű osztrák Mnozil Brass tagja és nemzetközi szólista. Rendszeres vendégprofesszor a londoni Royal College of Music és a manchester-i Royal Northern Főiskolán. Szólistaként is bejárta a világot és több nemzetközi harsonaverseny díjazottja, eddig 3 CD-je jelent meg.

Jacques Mauger (F)
Nemzetközi harsona szólista és a Párizs, Lausanne, Fribourg és a Tokyo Zeneművészeti főiskolák professzora. Pályája során díjazott volt a Toulon és a Markneukirchen harsonaversenyeken. Jelenleg is a Francia Harsonaszövetség elnöke.

Veér Mátyás (H)
Az Essen-i Filharmonikus Zenekar basszusharsonása és a 2016-os BMC nemzetközi basszusharsona verseny nyertese. Összesen négy nemzetközi világversenyen kapott 1. helyezést, jelenleg aktív szólista.

Műsor:

Hidas Frigyes: Kettősverseny
Jean-Francois Michel: Trilogy
Alexandre Guilmant: Morceau symphonique
Claude Debussy: A la maniére
Szentpáli Roland: Allegro Fuoco
Hidas Frigyes: Movement

Közreműködik:

Fabrice Millischer - harsona
Jacques Mauger - harsona
Veér Mátyás - basszusharsona
Kiss Zoltán - harsona

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

A BFZ áprilisi Haydn–Mozart-koncertje a márciusi műsor párjának tekinthető.

Ajánló


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!