Program


Folklór előadás/Folklore show  - Magyar Állami Népi Együttes
3

Folklór előadás/Folklore show - Magyar Állami Népi Együttes

A Magyar Állami Népi Együttes az egyik leghíresebb népi együttes Magyarországon.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 15. kedd, 20:00

1951-ben alakult azzal a céllal, hogy Magyarország és a magyar lakta területek zene, tánc és öltözködési kultúráját valamint közösségbeli magatartását megismerje, tanulmányozza, magáévá tegye és ezeket az értékeket magas művészi fokon közvetítse a magyar közönség és a világ közönsége felé.

Fennállásának több, mint öt évtizede alatt az Együttes teljesítette nemes feladatát, életre keltette és színpadra vitte a magyar nép gazdag kultúráját. A gazdag, színpompás repertoár az Együttest egyben a világ legtöbbet utazó együtteseinek rangjára emelte. Az 50 év alatt az Együttes 4 világrész 44 országának színpadain lépett fel és több mint 7,5 millió nézô elismerését vívta ki. Az utóbbi években az Együttes különleges érdeklődést keltett az USA- ban - ezt bizonyítja a Columbia Artist háromévenkénti, három hónapra szóló meghívása - és a Távol-Keleten egyaránt.

Az Együttes 34 táncosból, 14 tagú cigányzenekarból és egy 5 tagú népzenei kis zenekarból áll. A rendkívül gazdag repertoár autentikus táncanyagra épül, a koreografiák közül néhány elzárt falvak féltve őrzött kincseit dolgozza fel, évszázadokra visszanyúló mozgásanyag felhasználásával. Az öttagú kis zenekar hagyományos hangszereken játszik és a variációkban gazdag magyar népzenét teljes pompájában a legmagasabb művészi szinten mutatják be. A Oláh Jenő vezette világhírű cigányzenekar a zenekari kíséret mellett önálló zenekari darabokat is elôad, gazdag repertoárjuk olyan magyar és nemzetközi klasszikusokat szólaltat meg, mint Liszt, Bartók, Kodály és Brahms. A külföldi és vidéki fellépések mellett a Magyar Állami Népi Együttes évi 90-100 előadást tart Corvin téri székházában, a Budai Vigadóban. Fellépéseik a nem csak a Budai Vigadóban tekinthetőek meg, a híres litvárosi kaszinóban - a Duna Palotában- is fellépnek az év folyamán.

VIP kategória:

Amennyiben VIP szolgáltatásunkat választja, a 90 perces Folklór előadásunk előtt egy 30 perces idegenvezetésen vehet részt saját idegenvezetővel. A túra során rengeteg érdekes információval, elképesztő történetekkel tárulnak fel Ön előtt a Duna Palota múltjának titkai.
A VIP csomag továbbá tartalmaz egy pohár pezsgőt, egy ajándék fényképet, valamint az oda-vissza transzfert Budapesten belül.
Amennyiben szeretné igénybe venni ezt a szolgáltatást, kérjük az alábbi e-mail címre  írja meg telefonszámát, illetve lakhelyét.

office@ticket.info.hu

Ajánlatunk


Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Ajánló


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!