Program


FAZIOLI Estek | Kovács Tickmayer István

FAZIOLI Estek | Kovács Tickmayer István

A zongorista-zeneszerző több ízben szerepelt már az Opus színpadán a Trió Kontraszt tagjaként, szóló hangversennyel most jelentkezik először.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 21. szombat, 20:00

Stevan Kovacs Tickmayer (Kovács Tikmayer István) 1963-ban született Újvidéken (Novi Sad, ex-Jugoszlávia). A jugoszláv polgárháború kitörése óta Franciaországban él. A jugoszláv polgárháború kitörése óta Franciaországban él. 1987-ben, szülővárosában, az Újvidéki Művészeti Akadémián, Rudolf Brucci növendékeként zeneszerzésből diplomázott, majd ezt követően tanulmányait a hágai Királyi Konzervatóriumon folytatta Louis Andriessen és Diderick Wagenaar irányításával. 1996-1997 között Párizsban és Amszterdamban Kurtág Mártától és Kurtág Györgytől tanult, akikhez azóta tartós baráti kapcsolat fűzi. 1984 és 1988 között az Új Symposion, újvidéki kulturális és művészeti folyóirat szerkesztőségének volt a tagja és ennek a lapnak a hasábjain rendszeresen közölte zenei tárgyú írásait. Szintén ebben az időszakban, az Újvidéken megrendezett két nemzetközi művészeti fesztiválnak volt a főszervezője.

A nyolcvanas évek közepétől a kilencvenes évek elejéig aktívan foglalkoztatta az improvizatív jellegű zene, és az ilyen típusú játékmód iránti vonzalma olyan jeles zenészekkel hozta össze mint Szabados György, Grencsó István, Dresch Mihály, Paul Termos, Peter Kowald, Fred Frith, Chris Cutler, Valentin Clastrier és még sokan mások. 1986-ban alapította a Tickmayer Formatio zenekarát, amelyben klasszikus képzettségű és kortárs improvizatív zenészeket egyaránt alkalmazott. A Franciaországban tevékenykedő Nagy József koreográfus táncszínházi produkcióihoz írott szerzeményeit élőzenei kíséretként ezzel az együttesével adatta elő az 1990-1997 közötti korszakban.

Tickmayer 2003-ban és 2009-ben Gidon Kremer személyes meghívására, composer in residence minőségben töltött egy hetet a Lockenhauser Kammermusikfest majd szintén 2009-ben, a Sigulda Music Festival vendégeként szerepelt, ahol számos nevezetes zenész mutatta be vagy szólaltatta meg szerzeményeit. A New York-i Art Omi és a Civitella Ranieri Foundation művészi rezidenciáknak volt meghívottja, majd több ízben a Cortona New Music Sessions nemzetközi zeneszerzői nyári tanfolyam tanárainak volt egyike.

Zenei elgondolásait olykor olyan zenészekkel és szerzőkkel dolgozza ki, mint Chris Cutler, Fred Frith, Robert Drake, Wu Fei és mások. Érdeklődése ezen a zenei téren az új technológiák lehetőségeinek alkalmazása a kortárs és az improvizatív zene keretén belül, majd a kettő ötvözetének további kiaknázására irányult. Tickmayer művei a ReR Megacorp, az ECM New Series, a Nonesuch majd a Leo Records lemezkiadók gondozásában jelentek meg.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Tel: (+36 1) 216 7894

Ajánlatunk


A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!