Program


Failoni kamarazenekar - Premier lemezbemutató koncert

Failoni kamarazenekar - Premier lemezbemutató koncert

Klasszikus zenei és népdal crossover lemezbemutató koncert

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 3. kedd, 19:00

Hagyományos értékek új köntösben

Klasszikus zenei és népdal crossover lemezbemutató koncert

A Failoni Kamarazenekar teljesen új felállásban, megújult repertoárral és az eddig megszokott különleges hangzásvilágának megtartásával lemezbemutató koncertre készül. A klasszikus zenészekből álló társulat 2017. október 3-án a Marczibányi Művelődési Központban mutatja be „Premier!” című, a hagyományos klasszikus zenei repertoártól eltérő lemezük anyagát. A népzene és komolyzene crossover stílusával és technológiájával kísérletező szerzemények megannyi esztétikai új élménnyel kívánják megismertetni a koncerten résztvevőket. A kamarazenekart Nagy Béla hegedűművész vezeti, az ő átiratait hallhatja a közönség.

 

A napokban megjelenő „Premier!” című lemez népzenei alapokból építkezik. A felvételen hallható egyszerű dallamokat sokan eljátszották, vagy földolgozták, mint például a Kis kece lányomat vagy a Shalomot. Nagy Béla átiratai saját virtuóz technikai tudásának köszönhetően kimondottan szólistáknak készültek, hiszen a zenekar minden egyes tagja a szólistáktól megszokott virtuozitással játszik. Együtt előadni ezt még sokkal nehezebb, mert ilyen gyors tempóban nagyon precíz, pontos együttműködésre van szükség. Jó példa erre a Desz-dúr csárdás, amit sok cigányzenekar játszik, de messze nem ebben a tempóban és nem ebben a minőségben.

A koncert során több közreműködő művész is megmutatkozik majd, többek között:

Művészek: Kohán István (klarinét - Budapest Klezmer Band), Lakatos György (fagott - a Zeneakadémia művésztanára), Pándy Piroska és Pankotay Péter (ének), Rostás Mónika (folklór ének), Dienes Gábor (oboa – Concerto Budapest), Bangó Ernő Cérna (cimbalom), Lengyel Andrea (csembaló/zongora).

A szövegek Choli-Daróczy József roma író-költő-műfordító tollából származnak.

A fény és vizuális technikával megtámogatott, bizonyos show-elemeket tartogató koncert 2017. október 3-án 19 órától látható és hallható a Marczibányi Művelődési Központban. A „Premier!” című lemez pedig aznaptól vásárolható.

 

/fotó: Korbely Attila/

 


Támogatók:
Nemzeti Kulturális Alap nka.hu
Emberi Erőforrások Minisztériuma

Ajánlatunk


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak…

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Agatha Christie: Az Egérfogó krimi két részben A fiatal Ralston-házaspár panziójában vagyunk. Távol az emberektől, a világtól.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!