Program


Ernst (komoly) az élet (Bunbury)

Ernst (komoly) az élet (Bunbury)

Oscar Wilde: Ernst (komoly) az élet (Bunbury)
Két szünettel - 180 perc

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 5. szombat, 19:00

Elfriede Jelinek német változata
Fordította: Ungár Júlia

- komédia három részben -

Jack Worthing, jómódban él vidéken, a közösség megbecsült tagja, egy fiatal lány gyámja. Algernon Moncriff londoni fiatalember a felsőbb körökből, mindig pénzzavarban. Mindketten unatkoznak ott, ahol vannak. Algernon kitalált egy vidéken élő, Bunbury nevű betegeskedő barátot, aki sűrűn a segítségére szorul. Jack pedig egy Ernst nevű elvetemült fiatalabb testvért Londonban, akit folyton meg kell menteni. Londonban ő Ernst, Algernon is így ismeri. Jack feleségül akarja venni, Algernon unokahúgát, Gwendolent. Algernon, Jack londoni tartózkodását kihasználva, meglátogatja Jack gyámleányát, Cecilyt, vidéki házukban, és Ernstnek adja ki magát. Váratlanul Gwendolen is megjelenik, aki semmit nem tud gyámságról, gyámleányról. Személycserék, bonyodalmak, félreértések Ki kicsoda? Ki kinek a micsodája vagy kicsodája? Ki kit, vagy mit szeret? Mi igaz? Mi nem?

Szereplők:

John Worthing/Bajomi Nagy György
Algernon Moncrieff/Kenderes Csaba
Pásztor Chasuble, a teológia doktora/Trokán Péter
Merriman, komornyik/Lane, inas/Endrődy Krisztián
Lady Bracknell/Kiss Mari
Dicséretes Gwendolen Fairfax/Hartai Petra
Cecily Cardew/Fekete Linda
Miss Prism, nevelőnő/Vlahovics Edit

Díszlettervező: Ambrus Mária
Jelmeztervező: Benedek Mari
Dramaturg: Ungár Júlia
Korrepetitor: Falusi Anikó
Kellékes: Pados Bernát
Súgó: Jenei Ágnes
Ügyelő: Bors Gyula
Rendezőasszisztens: M. Kapornaki Rita
Rendező: Zsótér Sándor

Ajánlatunk


François Leleux a világ egyik legjobb oboaművésze, egyszersmind kiváló karmester. A Nemzeti Filharmonikus Zenekarhoz az utóbbi években úgyszólván „hazajár”: koncertjei rendre lelkes sikert aratnak és visszahívást eredményeznek. Pályája igen korán kezdődött: már tizennyolc esztendősen a Párizsi Opera első oboása volt, később a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekara és az Európai Kamarazenekar szólistájaként is muzsikált.

Középkori balladák sokszor adtak hangot a nők társadalomban betöltött, mennybe emelt vagy épp porba tiport helyzetéről. Női sorsok elevenednek meg a A mennybe vitt leány című dalesten, ahol egy csokor középkori magyar népballada hangzik el.

A belga jazzélet színe-java mutatkozik be ezen a kétrészes estén. Hazája vezető big bandje, a Brussels Jazz Orchestra, legkiemelkedőbb gitárosa, Philip Catherine, eminens szaxofonosa, Bert Joris és legkarakteresebb énekese, David Linx egyesíti erőit, hogy egy, az Európai Hidak számára összeállított programmal nyűgözze le a közönséget.

Ajánló


A Koyaanisqatsi sikere után az amerikai rendező, Godfrey Reggio műhelyében megszületett a Qatsi trilógia.

A tíz éve, Bamakóban alakult együttes női előadói minden kreatív zenei megnyilvánulásukban szót emelnek a nők jogaiért és az erőszak…

Hogyan kérhetjük számon a Blaha aluljáróban pókember önzetlenségét, vagy egy szamuráj erkölcsi kódexét? Pest vármegyén Völgyzugoly szokásait? Ismerős a helyzet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!