Program


El Camino Ifjúsági Szimfonikus Zenekar (USA) Vezényel: Jindong Cai

El Camino Ifjúsági Szimfonikus Zenekar (USA) Vezényel: Jindong Cai

A kaliforniai Palo Altóban működő El Camino Ifjúsági Szimfonikus Zenekar (El Camino Youth Symphony, ECYS) 120 válogatott muzsikusával érkezik budapesti fellépésére; immár harmadik alkalommal vendégszerepelnek Magyarországon. Ez volt az első, a Carnegie Hallba (1989-ben) meghívott kaliforniai együttes, amelyik felléphetett az Egyesült Államok legjobb ifjúsági szimfonikus zenekarait bemutató hangversenysorozatában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. július 2. vasárnap, 19:30

A zenekar színvonala azóta is töretlenül fejlődik, annak köszönhetően, hogy a képzésben a szakma legjobbjai vesznek részt, többek közt a San Franciscó-i és a Chicagói Szimfonikus Zenekar, valamint a Los Angeles-i Filharhmonikusok koncertmesterei, szólamvezetői, szólistái. Élén több nemzetközi tekintélyű karmester állt, közülük is kiemelkedik Camilla Kolchinsky, aki korábban a moszkvai Bolsoj Színház zenekarának vezetője, majd később Izraelben Zubin Mehta állandó vendégkarmestere volt. Az ECYS-t 1963-ban egy jövőbe tekintő fiatal karmester, William Gailbraith hozta létre azzal a céllal, hogy tehetséges diákoknak magas színvonalú zenei képzést, valamint komoly szakmai kihívást jelentő koncertfellépési lehetőségeket biztosítson hazájukban és külföldön egyaránt. Az ECYS nemzetközileg is magasan jegyzett művészeti fakultásain ma több mint 400 fiatal részesül elsőrangú zenei képzésben, közülük válogatják ki minden évben a legjobbakat, akik az együttes hagyományos külföldi hangversenykörútján is pódiumra léphetnek. A fiatal zenészek túlnyomó többsége kamaramuzsikusként, illetve szólistaként is megállja a helyét.

Műsor:

Sosztakovics: Ünnepi nyitány, op. 96
Csajkovszkij: D-dúr hegedűverseny, op. 35
    
Rachmaninov: Szimfonikus táncok, op. 45

Vezényel: Jindong Cai

Közreműködik:
David Chernyavsky - hegedű

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!