Program


Családi délelőtt - Télapó Karácsonya

Családi délelőtt - Télapó Karácsonya

Télapó Karácsonya
Zenés mesejáték
A Hókirálynő Meseszínpad előadása
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 9. szombat, 10:00

Az erdei tisztáson Sün Saci és Nyuszi Gyuszi, vidáman játszanak a friss hóban, majd elhatározzák, hogy gyorsan feldíszítik a nagy fenyőfát, mert akkor méltóan tudják fogadni a Télapót. E közben a rosszcsont Róka Ricsi kihallgatja Őket, és elcseni a fenyőfa díszeket. A jó barátok elszomorodnak ezen, és úgy döntenek, hogy szépséges hókristályokkal, és jégcsapokkal öltöztetik fel a fát. Ekkor érkezik meg Varjú néni, aki elmeséli, hogy látta a Hótündért suhanni a fák között, - mert a legenda szerint - mindig a legszebb fenyőfa tetejére kerül a varázscsillag, s ott bizony különös dolgok történhetnek:
 
„Mert akinek a csillag fénye beleragyog a szemébe
Annak igaz barátság, és szeretet költözik a szívébe!”

Ekkor a távolból meghallják a száncsengőt, és boldogan üdvözlik a megérkező Télapót. A nagy zsákkal megrakott szánt szeretnék bevinni Süniék házába, de nem fér be az ajtón, így az eresz alatt hagyják és majd, Saci vigyáz rá. Természetesen Róka Ricsi elcseni a szánt a zsákkal együtt. Az éjszaka folyamán megérkezik a Hótündér, és a varázscsillagot a fenyőfa tetejére suhintja. Másnap reggel Télapó és Gyuszi hiába keresik a szánkót, és még Saci is eltűnt. A megérkező Varjú néni javaslatára elindulnak megkeresni, s a csillag segítségével talán sikerül megtalálniuk a nagy rengetegben, mert micsoda szégyen, ha a Télapó nem tudja szétosztani a gyerekeknek az ajándékokat. A ravasz róka még a Télapót is becsapja, és a nagy hódomb mögé csalja, hogy Ő nyugodtan garázdálkodhasson, de az erdő lakói együttes erővel elkapják és csapdába ejtik. Ekkor, fogadalmat tesz, hogy többé nem rosszalkodik, és a Télapótól Őt is megajándékozza.
 
Írta: Füzesi Klári
Rendező: Kövesdi László
Dalok: Tóth János István
Hangszerelte: Sebestyén Gábor                                  

Szereplők:
Télapó: Dorner Gyula
Nyuszi Gyuszi: Budai Márton                                                        
Sün Saci: Cseh Franciska
Róka Ricsi: Ondrik János
Varjú néni: Füzesi Klári
Hó Tündér – ének: Dorner Ottília

Az előadást követően: Adventi készülődés

11.00-13.00 óra között díjmentes családi programmal várjuk az érdeklődőket. Kézműves foglalkozás gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A saját kezűleg elkészített tárgyak természetesen hazavihetők.

A program fő támogatója: Kispest Jövőjéért Egyesület

Megjegyzés: a programot 4 év felett ajánljuk, de vendégeink igénye szerint gyermekjegyet 2 éves kortól biztosítunk.

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Ajánló


"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!