Program


Cartoon Jazz – A Gyárfás István Trió és vendégei / NEW ORLEANS SWINGFESZTIVÁL

Cartoon Jazz – A Gyárfás István Trió és vendégei / NEW ORLEANS SWINGFESZTIVÁL

Tréfás, időnként fanyarul disszonáns dallamok, amelyeket legalább fél évszázada dúdol minden korosztály. Az idei New Orleans Swingfesztivál második koncertje a Gyárfás István Trió közelmúltban megjelent, Cartoon Jazz című lemezének hivatalos bemutatója.





 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. augusztus 26. szombat, 20:00

Gyárfás István (Gyafi) több mint harminc évvel ezelőtt alapította gitár-bőgő-dob összeállítású trióját, amely azóta is folyamatosan működik. Olyan szólistákkal játszottak együtt, mint Joe Murányi, Carol Cass, Sydney Ellis, Agostino DiGiorgio, Tommy Vig, Boško Petrović, Eldad Tarmu, Kim Hutchcroft és Herbie Mann. Korábban öt lemezük jelent meg, többek köz Deseő Csaba, Fábián Juli, Szalóky Béla és az amerikai szaxofonos, Big Red Ron közreműködésével.
Legújabb albumuk elkészítésekor egy eddig kiaknázatlan kincsesbányából merítettek, a magyar animációs film zenei remekeiből. A felvételek során arra törekedtek, hogy megtartsák a dalok egyedi karakterét, és a bennük rejlő poénok továbbra is élvezhetők maradjanak. Gyárfás István így mesélt az album munkálatairól: „Először Pethő Zsoltot, egyik legkiválóbb szerzőnket kerestem meg, aki lelkesedett az ötletért. Azt mondta: »Gyafi, nyugodtan használjátok a dalaimat. Biztos vagyok benne, hogy jó lesz!« Sajnos ő már nem érhette meg a lemez megjelenését, így ezzel az anyaggal az ő zenei nagysága előtt is tisztelegni szeretnénk.”
A koncert programja a népszerű hazai dallamok mellett külföldi rajz- és bábfilmzenéket helyez a középpontba, jellegzetes swinges lüktetésben, a meghívott vendégszólisták fergeteges improvizációival. Megelevenednek a Mézga és a Flintstone család, Gusztáv, Frakk, Mirr-Murr, Mekk Elek, Dr. Bubó és a Rózsaszín párduc kalandjai, de azoknak sem kell csalódniuk, akik a rajzfilmektől független, teljes értékű jazz-élményre vágynak.

Közreműködők:

Gyárfás István: gitár
Soós Márton: nagybőgő
Cseh Balázs: dob

Vendég:

Deseő Csaba: hegedű
Fekete István: trombita
Elek István: szaxofon

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!