Program


Budafoki Dohnányi Zenekar, Az állatok barlangja, Km. Brassimum Fúvósegyüttes, Lukácsházi Győző

Budafoki Dohnányi Zenekar, Az állatok barlangja, Km. Brassimum Fúvósegyüttes, Lukácsházi Győző

Róka, dongó, medve, kakukk, kanári, bika, ló, szamár – a sort elnézve el lehet tűnődni, vajon miért pont ezek az állatok ihlették meg történelmünk legnagyobb zeneszerzőit?
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 24. szombat, 15:00

Ennek a rejtélynek ered a nyomába ez a műsor, ahol Weiner Leó Rókatáncától Bartók Béla Medvetáncán át Georges Bizet Carmenben szereplő bikájáig a leghíresebb zeneszerzők legkiválóbb darabjait hallgathatjuk meg. Az állatkerti séta végére azonban nemcsak azt tudhatjuk meg, hogyan képes a zene „festeni”, hanem azt is, milyen jellegzetességei vannak a fúvós hangszereknek. Az előadást ugyanis a legnagyobb budapesti szimfonikus zenekarok művészeiből csak a BonBon Matiné felkérésére összeállt Brassimum Fúvósegyüttes tolmácsolásában hallatjuk. A zenekar vezetője Ambrus Károly, kürtművész, aki értő és kiváló átirataival semmit nem von le az eredeti darabok értékéből, ugyanakkor kiváló lehetőséget ad a fúvós hangszerek minden tulajdonságát bemutatni. Ebben szolgál segítségül Lukácsházi Győző, aki játékos műsorvezetésével irányítja a gyerekek figyelmét, felhívja figyelmüket az egyes jellegzetességekre. Reményeink szerint az előadást követően jelentősen megemelkedik majd a fúvós hangszereken tanulni akarók száma!

Közreműködik:
Brassimum Fúvósegyüttes

Játékmester: Lukácsházi Győző

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!