Program


Brahms triói I. - Összkiadás élőben 2018 - Brahms

Brahms triói I. - Összkiadás élőben 2018 - Brahms

Összkiadás élőben
Brahms triói I.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 21. szerda, 19:00

Brahms: a-moll klarinéttrió, op. 114
Brahms: 3. (c-moll) zongoratrió, op. 101
Brahms: 2. (C-dúr) zongoratrió, op. 87
Miriam Helms Ålien (hegedű), Szabó Ildikó (cselló), Lajkó István (zongora), Matthias Schorn (klarinét)

A fiatal kora ellenére rendkívül érett muzikalitásáról ismert norvég hegedűművész, Miriam Helms Ålien, a 2014-es Pablo Casals gordonkaverseny második helyezettje, Szabó Ildikó és a Zeneakadémia zongora tanszékének tanára, Lajkó István lesz a főszereplője az Összkiadás élőben sorozat két 2018-as koncertjének. A sorozat ezúttal az idén 185 éve született Johannes Brahms trióit állítja középpontba. Mintha visszafelé utaznánk az időben: az első koncert programján a kései művek szerepelnek. Az a-moll klarinéttrió 1891-ben a neves klarinétművésznek, Richard Mühlfeldnek íródott; szintén ő ihlette a h-moll klarinétötöst, illetve Brahms utolsó kamaraműveit, az op. 120-as klarinétszonátákat. A C-dúr zongoratriót leveleinek tanúsága szerint Brahms legsikerültebb művei közé sorolta. A c-moll zongoratrió, mely 1886-ban immár a szimfóniák befejezése után készült el, hamisítatlanul kamarazenei fogantatású, tömör alkotás. A klarinéttrióban az előadókhoz a Bécsi Filharmonikusok klarinétművésze, Matthias Schorn csatlakozik.

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!