Program


Bohémek, zsenik, tudósok... | „Nincsen apám, se anyám…” – Művészek a törvény ellen
2

Bohémek, zsenik, tudósok... | „Nincsen apám, se anyám…” – Művészek a törvény ellen

Párbeszédes előadásaikon Széchenyi Ágnes irodalomtörténész és Bellák Gábor művészettörténész, a Nemzeti Galéria gyűjteményvezetője a magyar és egyetemes kultúra történetéből villantanak fel jellemző művészpályákat.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 28. szerda, 18:00

Hol a bohémság eredetét vizsgálják, karakteresen bohém művészek életén és munkáin keresztül, s ugyanígy próbálják megérteni a művész-zsenik, tudós művészek, vagy éppen a deviáns, nem egyszer a törvénnyel is szembekerülő művészek személyiségét is. Egy irodalomtörténész és egy művészettörténész beszélgetése sok-sok képpel, idézetekkel, érdekes történetekkel. Középpontban pedig a nagybetűs Művész.

Előadók: Széchenyi Ágnes irodalomtörténész, az MTA főmunkatársa és Bellák Gábor művészettörténész, a Nemzeti Galéria gyűjteményvezetője.

Ajánlatunk


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

A Kodály és Bartók örökségét ápoló, Gráf Zsuzsanna vezetésével működő, nevében is angyali Angelica Leánykar már több alkalommal varázsolta el a Müpa közönségét koncertjeivel.

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Ajánló


Fischer Ádám több mint fél évszázada kezdődött karmesteri pályája sokféle szálon kapcsolódik hazájához: a Rádiózenekar, az Operaház, a Müpa, az…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A jazz, blues, rock és funk iránt egyaránt fogékony gitáros, Mike Gotthard ezen a novemberi estén saját jazz-rock világába hívja…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!