Program


Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén (1988) / MÜPAMOZI / Pedro Almodóvar szenvedélyes világa

Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén (1988) / MÜPAMOZI / Pedro Almodóvar szenvedélyes világa

Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén - spanyol nyelven, magyar felirattal





 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 12. hétfő, 19:00

Furfangos komédia. Esetleg bájos bohózat. Eszeveszett véletlenek, fekete humor. Ennek alapján nem biztos, hogy Pedro Almodóvar neve ugrana be elsőként. Pedig nagyon is az övé. És talán az első olyan filmje, amely a fesztiválközönségnél lényegesen szélesebb nemzetközi fogadtatásra talált. És megjöttek az első nagy nominálások is: Oscar, Golden Globe, BAFTA, az otthoni öt Goya-díjról nem is szólva. Míg korábban a kritikusok a lázadást, a másságot éltették Almodóvar munkáiban, és azt, ahogyan a francoizmus hosszú böjtje után beleveti magát a szex, drog és rock'n roll érzéseibe, a fesztiválokra nem hivatalos nézők most fedezik fel maguknak ezt a furcsa pasast, akinek fekete humora mögött erős érzelmek, súlyos gondolatok húzódnak meg.
Filmje még mindig tele van bizarr figurákkal, és nem tagadja meg a Franco halála utáni féktelen és felszabadult ellenkultúrát, a movida madrileñát, de remek, eszes a dramaturgiája. És mélyen női film. Sok tekintetben ide vezethetők vissza későbbi nőalakjai: a fiát elnyomó anya, a hűtlenül elhagyott szerető, az első nő, akibe az elnyomott fiú belehabarodik, a túlélő libuska, a kékharisnya… És talán itt mutatkozik meg először az a fajta női együttérzés, szolidaritás is, amely aztán az Almodóvar-filmek rendszeresen visszatérő eleme marad. És akkor még az eltitkolt gyermekről nem is szóltunk.
A film népszerű lett. Annyira, hogy az alapján készült színpadi musicalt 2010-ben bemutatták a Broadwayn.

A vetítés a budapesti Spanyol Nagykövetség együttműködésével valósul meg.

Közreműködik:

Réz András: házigazda

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!