Program


Apokalipszis most (1979) / MÜPAMOZI / A fénypoéta – Vittorio Storaro fényei és színei

Apokalipszis most (1979) / MÜPAMOZI / A fénypoéta – Vittorio Storaro fényei és színei


Apokalipszis most - angol nyelven, magyar felirattal

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 26. hétfő, 19:00

Az első Oscar-díj a háromból, amelyet Vittorio Storaro eddig elnyert. A nyolc jelölésből két Oscar-díj lett (hang és operatőri munka), ám ez a film is túlnőtt saját korán. Rendezője, Francis Ford Coppola egy 1899-es Joseph Conrad-regényből - A sötétség mélyén - indult ki, az Apokalipszis most mégis megrázóan 20. századi elmélkedés életről-halálról - az USA vietnami háborújába csomagolva. És mégsem igazi háborús film. (Mint ahogy a nem sokkal előtte készült Szarvasvadász sem illeszthető be a háborús filmek sorába.) Sok elemzője inkább egyfajta road movie-t lát benne. Van ebben igazság, mert az utazó filmhez nem kell feltétlenül végtelenbe nyúló aszfaltcsík. A folyó éppen úgy megteszi. A lényeg ugyanis maga az Út. Willard kapitánynak megbízatása szerint végig kell mennie az úton, hogy végezhessen a renegát Kurtz ezredessel. Az út azonban sok szempontból meghatározóbb, mint a cél: a háború, az öldöklés, a rettegés megismerése. Lehetőség, hogy másként szemlélje a világot.
Számunkra, nézők számára a másként szemlélés a képek által adatik meg. És itt jön a képbe Vittorio Storaro. Ehhez a filmhez ugyanis meg kellett teremtenie egy egyedi képnyelvet. Megtette. Az Apokalipszis most egyszerre az erő, az agresszió és a félelem univerzuma, a tűz és a víz borzongató együttjátszása. Festői és brutális. Storaro képei belénk égnek.

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!