Program


Adventi dallamok jótékonysági gálakoncert Virtuózokkal és Caramellel

Adventi dallamok jótékonysági gálakoncert Virtuózokkal és Caramellel

A rendezvény kezdeményezettje: Szemem Fénye Alapítvány Gyermekhospice Dóri Ház

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 9. szombat, 19:00

Fellépő művészek:
Mátyás Kórus - vezényel Módis Anita karnagy
Virtuózok
Molnár Ferenc Caramel
Pécsi Vonósok -  vezényel Győri Kornél karmester
Déki Lakatos Sándor -  Liszt Ferenc díjas prímás

MŰSOR:
Johann Sebastian Bach: Baderine (h-moll szvit)
Mihail Ivanovics Glinka: Noktürn
Niccolò Paganini: Mózes fantázia
Gluck: G-dúr fuvolaverseny II.tétel
André Messager: Solo de concours / Carl Maria von Weber: f-moll klarinétverseny III.tétel
Pietro Mascagni: Sancta Maria (Parasztbecsület)
Jules Massenet: Meditáció (Thaïs)
Frédéric Chopin: Esz-dúr noktürn
Bárdos Lajos: Aranyszárnyú angyal / Kodály Zoltán: Angyalok és pásztorok
Lerch István - Demjén Ferenc: Jégszív
Molnár Ferenc Caramel: Lélekdonor
Kovács Béla: After You, Mr. Gershwin
Wolf Péter: Ave Maria
Astor Piazzola: Oblivion
Szüts Apor: Groteszk tangó
Kodály Zoltán: Intermezzo (Háry János)
Kondor Ernő: A vén cigány
Krisztus Urunknak áldott születésén - karácsonyi zsoltár
Molnár Ferenc Caramel: Szállok a dallal
Franz Xaver Gruber: Csendes éj

A koncert egyediségének, műfaji sajátosságának köszönhetően több kulturális ágazat találkozik egymással egy kiváló átmenetet képezve a himnikus adventi hangulatból a populárisabb könnyűzenei műfaj felé. A karitatív jótékonysági eseménnyel célunk hogy hozzájáruljunk a beteg gyerekek mihamarabbi felépüléséhez. A gálakoncertünkön összegyűjtött adományokat, felajánlásokat a Szemem Fénye Alapítvány Gyermekhospice Dóri Ház lakói részére ajánljuk fel. 


Az Adventi dallamok jótékonysági gálakoncert megrendezését egy nemes célból inspirálódva a  Magyar Zenei Kulturális Alapítvány indította útjára 2015. december 13-án, amely kiemelt program zenei szegmensével az egyetemes magyar zenei kultúránkat, karitatív céljával pedig egy nemes közhasznú célt kíván támogatni. 

E karitatív rendezvényünkön számos helyi fellépővel, kórussal, zenekarral kívánunk együttműködni a siker érdekében, ezzel is hozzájárulva Pécs város kulturális életének minél szélesebb körben való megismertetéséhez. A program sokszínűségének, s műfaji sajátosságából adódóan minden korosztály  számára kiváló, egész estés szórakozást nyújt.


A rendezvény helyszíne, a Kodály Központ Magyarország egyik legszebb és legjobb akusztikájú koncert- és konferenciaépülete. A hangversenyterem közel ezer fő befogadására alkalmas, kiváló akusztikájának köszönhetően minőségi zenei rendezvények megvalósítását garantálja.

A rendezvény fellépő művészei:
Az Adventi dallamok jótékonysági gálakoncertünket a Mátyás Király Utcai Általános Iskola Kórusa indítja útjára amely programrészben karácsonyi dalokat, igazi klasszikusokat hallhatunk felcsendülni. Ezt követően az MTVA komolyzenei tehetségkutatójának ifjú virtuóz tehetségei kápráztatják el a kedves adományozó közönséget, akik egy-egy darabot Déki Lakatos Sándor Liszt Ferenc díjas hegedűművésszel is előadnak, a zenekari kíséretről a Pécsi Vonósok Zenekar gondoskodik, Győri Kornél karmester vezetésével.
E remek produkció után könnyedebb zenei átvezetéssel betekintést a nyújtunk a könnyűzene világába: Molnár Ferenc Caramel előadóművész előadja sokat számára ismert dalait, szintén a Pécsi Vonósok Zenekar kíséretével.
Az egyedülálló kulturális vonalak ötvözését végül egy hatalmas fináléval kívánjuk zárni, ahol a fellépő művészek együtt lépnek színpadra. Ebben a záró eseményben egyben köszönetünket nyilvánítjuk ki az adományozó közönségünknek, és támogató partnereinknek.

Ajánlatunk


A FrenÁk Társulat legfrissebb produkciójában egy dinamikus, fiatal csapat áll színpadra, melynek kreatív táncosai színes kulturális hátterük és nyelvi különbségeik energiáiból építkezve új alkotói szemlélettel kapcsolódnak a FrenÁk alkotta koncepcióhoz. Az összművészeti, multimediális alkotásban a két, egymást ellenpontozó, egyben egymást kiegészítő rész korunk ellentmondásaira reflektál.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ajánló


Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!