Program


8. Vásáry Tamás és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

8. Vásáry Tamás és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

A Szimfónia-bérletben már két olyan hangversenyt is hallhattak, amelyet a bécsi klasszika korszakos szerzőinek műveiből állítottunk össze. Mozart különböző „arcai” után a szimfóniák fejlődését kísérhették nyomon Haydn munkásságában, míg a Rádiózenekar koncertjén a stílus utolsó kiemelkedő képviselőjének, Beethovennek két rendkívül kedvelt alkotása hangzik el.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 13. péntek, 19:00

Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Beethoven: Esz-dúr zongoraverseny
Beethoven: VII. A-dúr szimfónia

Vezényel és szólista: Vásáry Tamás

Elsőként az Esz-dúr zongoraverseny, melynek rokonítása az Esz-dúr „Eroica” szimfóniával talán nem véletlen. Nemcsak a hangnem azonos, de a katonás-hősies hangvétel is, és a terjedelem vetekszik a híres szimfónia hosszával. A dúsan és igényesen kidolgozott zenekari kíséret szinte azt sugallja, hogy a mű egy zongorára és zenekarra írt szimfónia. A zongoraszólam megszólaltatása az előadótól a tökéletes technikai tudás mellett megkívánja a zenei formálás és kifejezés legszélesebb skáláját. A szerkesztés során Beethoven számos meglepetést is tartogat a hallgató számára.
A „Tánc apoteózisa – a tánc megdicsőülése” névvel is illetett A-dúr szimfónia minden bizonnyal nem szorul bemutatásra. Mind a négy tétel jellegzetesen táncszerű ritmikára épül – ezek a ritmusképletek bizonyos vélemények szerint az antik daktilus verslábból erednek -, de a szimfónia a magával ragadó ritmusáradat mellett minden bizonnyal a csodálatos 2. tételnek is köszönheti népszerűségét.

Ajánlatunk


Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!