Program


7. Aldo Sisillo és Sofia Vasheruk

7. Aldo Sisillo és Sofia Vasheruk

Muszorgszkij egész életére, egész művészetére hatással voltak a gyermekkorában hallott népmesék, népi dallamok. Hovanscsina című operájának nyitánya, melynek bensőségesen lírai hangvételű főtémája népzenei ihletésű, „Hajnal a Moszkva folyó felett” címmel önálló zenekari darabként is megállja helyét a koncertpódiumok műsorában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 27. péntek, 19:00

A II. zongoraverseny Rahmanyinov talán leggyakrabban játszott, legismertebb műve. A szerző Csajkovszkij késő romantikus stílusát és hangvételét vitte tovább, de határozottan érződik Chopin és Liszt hatása is. A versenymű megszólaltatása az igényes zenei megformálás mellett komoly technikai kihívásokat is jelent a szólista számára, nem véletlen, hogy a mű ősbemutatóján maga Rahmanyinov, nemzedékének egyik legelismertebb zongoristája játszotta a zongoraszólamot.
Brahms szimfóniáit minden zenekar a repertoárján tartja, hiszen a művek előadása biztos sikert jelent. A német romantika meghatározó jelentőségű zeneszerzője tudatosan a bécsi klasszicista zenei formákhoz nyúlt viszsza, ám műveinek zenei anyagát jellegzetes ritmizálással, sokszínű hangszereléssel és vérbeli romantikus tartalommal alkotta meg.

Romantikus-est

Savaria Szimfonikus Zenekar

M. P. Muszorgszkij: Hovanscsina – nyitány
S. Rahmanyinov: II. c- moll zongoraverseny
J. Brahms: III. F-dúr szimfónia

Közreműködik: Sofia Vasheruk / Oroszország /

Vezényel: Aldo Sisillo / Olaszország /

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

zenés party két részben

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!